Saarlooswolfhond verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €8 per maand

Jouw Saarlooswolfhond biedt jou geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Saarlooswolfhond is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan ontwormen of chippen. Assuradeurs als Hema en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.400 en €2.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je populaire Saarlooswolfhond verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Saarlooswolfhond is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wens je de beste zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je het dier van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over geld. Doorgaans kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €6,85 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €95), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €140). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen heb je enkele varianten: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Saarlooswolfhond geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €260. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere verzekeraars is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-saarlooswolfhond

Wat kost een Saarlooswolfhond verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €16,5 – €32 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Daarnaast houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,4 per maand. Moeiteloos uitvinden wat de verzekering voor jouw Saarlooswolfhond nu echt kost? Klik op een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Wolfspitz afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Saarlooswolfhond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis aangetroffen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Saarlooswolfhond

Behandeling Prijzen
Consult €43
Consult weekend / avond €66
Chippen €49
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €74
CT-scan €151
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering voor de Saarlooswolfhond (reu of teef? We behandelen een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de premie Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer grondig de voorwaarden van de polis. Wordt gebitsbehandeling ook gedekt? En hoe gaat het met Europese medische zorg?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.600 en 6.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Misschien ook interessant: Drentse Patrijshond verzekering.

Dierenverzekering Saarlooswolfhond vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Op basis van onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Saarlooswolfhond vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere gewicht, postcode, het ras, geslacht, leeftijd. Verderop ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
De nr. 1 dierenverzekering
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Bewust of Comfort
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Tel: 126-4004040
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Staat 24/7 voor jou klaar
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Scherpe premie rasdieren
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Looptijd: 1 jaar
Account via internet

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, specifieke operaties of pillen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: verzekering AEGON afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer maatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Saarlooswolfhond afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!