Wolfspitz verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €8 per maand

Jouw eigen Wolfspitz biedt jou onmetelijk veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Wolfspitz biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Onder andere shockwave therapie en/of sterilisatie. Aanbieders als Reaal en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 en €5.000. Via deze pagina ontdek je betrouwbare Wolfspitz verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Wolfspitz is jou heel wat waard. Logischerwijs wens je het beste voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Vaak maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,1 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €75), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €150). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Inzake het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Wolfspitz niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €340. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-wolfspitz

Wat kost een Wolfspitz verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €15,5 – €29,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Tevens spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €9 per maand. À la minute achterhalen wat de verzekering voor de Wolfspitz nu echt kost? Klik op een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van april 2024. Suggestie: verzekering Weimaraner Korthaar afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Wolfspitz verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? In de regel gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Wolfspitz

Consult Kosten
Consult €41
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €69
CT-scan €159
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Wolfspitz (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Check zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt bestraling vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 t/m 5.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Check ook alles over een Whippet verzekering.

Dierenverzekering Wolfspitz vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Via deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Wolfspitz vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Factoren die de premie bepalen zijn zaken als gewicht, het ras, geslacht, medisch verleden, postcode. Hieronder achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Interessante dierenblog
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Bewust of Comfort
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Basis, Plus en Top
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Advertentie bij vermissing
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Uitgebreide dekking
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Met buitenland
Begrijpelijk

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Soms kies je dit percentage zelf. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Petplan huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende organisaties geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond steriliseren
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Wolfspitz afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!