Saluki verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €8,5 per maand

Jouw Saluki geeft jou volop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Saluki is een oplossing. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld elleboogbehandeling en transplantaties met lichaamseigen cellen. Maatschappijen als Hema of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.400 oplopend tot €3.300. Op deze website bekijk je bekende Saluki verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Saluki is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je het allerbeste voor je dog. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €8,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €90), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen heb je enkele varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Saluki geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €325. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere polissen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-saluki

Wat kost een Saluki verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €12 tot €40,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,75 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Saluki precies kost? Kies een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Puggle afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Saluki verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Saluki

Consult Vergoeding
Consult €44
Consult weekend / avond €65
Chippen €41
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €145
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Saluki (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Check grondig de voorwaarden van de polis. Is sterilisatie wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met bestraling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.400 t/m 3.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Rottweiler verzekering.

Dierenverzekering Saluki vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Saluki vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Factoren die invloed hebben op de premie zijn o.a. leeftijd, het ras, medisch verleden, gewicht, postcode. Nu achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
4 pakketten
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Ook heupen en ellebogen
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
€2500 – €5000
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Aanvullende opties
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Beste zorg bij ziekte
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Met buitenland
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde aanbieders werken met een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of geneesmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Huisdierverzekering informatie.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de aanbieders kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Saluki afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!