Samojeed verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Samojeed staat synoniem voor een hoop vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Samojeed is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan echo en/of dwang- en sondevoeding. Aanbieders als Petplan en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 tot wel €5.300. Op deze website tref je gangbare Samojeed verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Samojeed is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs wil je optimale zorg voor je dog. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Meestal maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Samojeed geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €345. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-samojeed

Wat kost een Samojeed verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €17 en €29,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende factoren liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,6 per maand. Direct achterhalen wat de verzekering voor de Samojeed nu echt kost? Selecteer een van de partijen, beantwoord de vragen, en check de premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Puli afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Samojeed verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder aangetroffen met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Samojeed

Behandeling Tarieven
Consult €42
Consult weekend / avond €65
Chippen €49
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €74
CT-scan €155
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Samojeed (reu of teef? We behandelen verschillende zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Achterhaal goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Wordt tumor medicatie vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent bloedtransfusies?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €2.000 en 6.200. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, percentages zijn rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Russische Terrier verzekering.

Dierenverzekering Samojeed vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Samojeed vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd, het ras. Verderop tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Tot €5000 dekking
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Eenvoudig opzeggen
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Aanvullende opties
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Doorlopende reisverzekering
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Lage poliskosten
Goede adviseur

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Algemene informatie.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende partijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. De premie valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Samojeed afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!