Russische Terrier verzekeren? Een dierenverzekering voor een hond al vanaf €8 per maand

Jouw Russische Terrier biedt jou volop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Russische Terrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan sterilisatie en medische hulpmiddelen. Maatschappijen als Inshared of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 en €3.200. Op deze website vergelijk je Nederlandse Russische Terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Russische Terrier is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wens je het beste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €9,7 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €80), maar mogelijk ook thuis (zo’n €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Russische Terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €180. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-russische-terrier

Wat kost een Russische Terrier verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is beduidend goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,25 tot €36,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Evenzeer spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,8 per maand. Ogenblikkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Russische Terrier precies kost? Navigeer naar een van de partijen, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Portugese Podengo afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Russische Terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Russische Terrier

Situatie Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €71
Chippen €40
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €158
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Russische Terrier (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige variabelen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de premie Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medicaties betaalt de verzekeraar. Check goed de voorwaarden van de polis. Wordt nest enting voor fokkers wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor scintigrafie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 5.500. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, bij een percentage ga je vaak richting de 25%. Mogelijk ook relevant: Renascence Bulldog verzekering.

Dierenverzekering Russische Terrier vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Russische Terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Onderdelen die de premie bepalen zijn factoren als postcode, medisch verleden, het ras, geslacht, gewicht. Verderop lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Handig dierenadvies
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Alternatieve therapieën
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Voor hond & kat
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Staat 24/7 voor jou klaar
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
No-nonsense
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Keurmerk
Alle rassen welkom

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde partijen hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: AEGON huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de verzekeraars geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Russische Terrier afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!