Sarplaninac verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Sarplaninac staat synoniem voor geweldig veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Sarplaninac biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan lasertherapie of medische hulpmiddelen. Verzekeraars als Inshared en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 tot wel €4.100. Op deze webpagina vergelijk je alle Sarplaninac verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Sarplaninac is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wil je uitmuntende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Doorgaans maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €7,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar soms is thuis ook een optie (vaak €125). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Sarplaninac geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €320. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-sarplaninac

Wat kost een Sarplaninac verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €14,5 en €40,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,6 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Sarplaninac tot op de komma kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juli 2024. Check ook: verzekering Pumi afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Sarplaninac verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder tegengekomen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Sarplaninac

Ingreep Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €72
Chippen €45
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €147
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Sarplaninac (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke onderdelen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de maandelijkse kosten. Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en pillen zitten in het basispakket. Analyseer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt bloedonderzoek wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met isotopenonderzoek?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.500 en 3.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, percentages zijn rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Russki Toy verzekering.

Dierenverzekering Sarplaninac vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Sarplaninac vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, postcode, geslacht, medisch verleden. Nu lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Betrouwbaar Reaal
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Delta Lloyd
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
50% of 100% gedekt
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Crematie
Doorlopende reisverzekering
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Ook narcose
Gemoedsrust

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen hanteert een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, een ingreep of pillen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Nieuws en actualiteiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer assuradeurs bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Sarplaninac afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!