Schapendoes verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €7,25 per maand

Jouw eigen Schapendoes biedt jou ontzettend veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Schapendoes is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan gebit schoonmaken en elleboogbehandeling. Polissen van bijvoorbeeld Hema of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 en €2.600. Op deze website vergelijk je gangbare Schapendoes verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schapendoes is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf verlang je naar uitstekende zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €8,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €90), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Schapendoes zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €275. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere partijen is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-schapendoes

Wat kost een Schapendoes verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 – €34,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Evenzeer wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,3 per maand. Binnen een paar minuten achterhalen wat de verzekering voor de Schapendoes concreet kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Interessant: verzekering Pyreneese berghond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Schapendoes verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Schapendoes

Situatie Onkosten
Consult €35
Consult weekend / avond €74
Chippen €41
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €71
CT-scan €151
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Schapendoes (reu of teef? Hieronder vind je essentiële onderdelen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt tumor medicatie vergoed of niet? En hoe gaat het met castratie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.100 – 4.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 8 tot 50%. Misschien ook interessant: Saarloos wolfhond verzekering.

Dierenverzekering Schapendoes vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een verzekering op maat? Op basis van deze website kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Schapendoes vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, gewicht, medisch verleden, leeftijd, geslacht. Nu vind je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
De nr. 1 dierenverzekering
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
280.000+ klanten
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
€2500 – €5000
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Staat 24/7 voor jou klaar
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Eenvoudig verzekerd
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Ook narcose
Ook voor puppy’s

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote partijen werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of pillen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Schapendoes afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!