Schipperke verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €9,25 per maand

Jouw eigen Schipperke staat synoniem voor een hoop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Schipperke biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan nest enting voor fokkers en CT-scan. Aanbieders als Petplan of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €4.600. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je betrouwbare Schipperke verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schipperke is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend ga je voor het beste voor jouw hond. Met een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.800 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €10 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Dan is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €95), echter kan dit ook lokaal (plus minus €120). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Schipperke zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €325. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere assuranten is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-schipperke

Wat kost een Schipperke verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,5 en €38 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Bovendien houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,55 per maand. Meteen ontdekken wat de verzekering voor jouw Schipperke nu echt kost? Klik op een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Pyreneese herder afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Schipperke verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis gespot die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Schipperke

Consult Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €67
Chippen €45
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €154
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Schipperke (reu of teef? We behandelen essentiële dingen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is dwang- en sondevoeding wel vergoed voor mijn hond? En wat kan ik verwachten omtrent kennelhoest vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.700 t/m 3.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, en het percentage is vaak max. 40%. Mogelijk ook relevant: Sabueso Espa verzekering.

Dierenverzekering Schipperke vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Schipperke vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, leeftijd, het ras, geslacht. Onderstaand ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Samengesteld door artsen
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Dier & Zorg label
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Basis, Plus en Top
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
50% of 100% gedekt
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Scherpe premie rasdieren
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Keurmerk
Hulp en advies online

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse organisaties geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Schipperke afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!