Schotse Collie verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €9 per maand

Jouw Schotse Collie staat synoniem voor ontzettend veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Schotse Collie biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld Europese medische zorg en ontvlooien. Assuradeurs als Reaal en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.100 en €3.400. Aan de hand van deze pagina bekijk je favoriete Schotse Collie verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schotse Collie is jouw maatje. Logischerwijs wens je het beste voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Meestal kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €6,25 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €90), echter kan dit ook lokaal (plus minus €125). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Schotse Collie niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere assuranten is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-schotse-collie

Wat kost een Schotse Collie verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12,25 – €33 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Uiteraard kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,7 per maand. Ogenblikkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Schotse Collie nu echt kost? Kies een van de partijen, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Renascence Bulldog afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Schotse Collie verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gezien die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Schotse Collie

Situatie Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €63
Chippen €40
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €68
CT-scan €143
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Schotse Collie (reu of teef? Graag noemen we belangrijke variabelen die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie per maand Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en medicaties zitten in het basispakket. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Wordt gedragstherapie ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Rabiës vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.600 – 4.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, en het percentage is vaak 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Samojeed verzekering.

Dierenverzekering Schotse Collie vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Schotse Collie vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Elementen die invloed hebben op de premie zijn zaken als gewicht, leeftijd, het ras, postcode, geslacht. Onderstaand tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Ruim aanbod pakketten
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
€65 preventieve zorg
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Ook andere verzekeringen
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
50% vergoeding mogelijk
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Beste zorg bij ziekte
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Lage poliskosten
Ook voor puppy’s

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Soms kies je zelf het eigen risico. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Schotse Collie afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!