Schotse Herdershond verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €6 per maand

Jouw eigen Schotse Herdershond biedt jou volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Schotse Herdershond is een oplossing. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan chippen en kennelhoest vaccinatie. Verzekeraars als Inshared en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.200 en €3.000. Op deze webpagina ontdek je populaire Schotse Herdershond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schotse Herdershond is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf wil je de beste zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. In veel gevallen kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €7 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €95), maar kan ook bij jou thuis (vaak €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Schotse Herdershond geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €330. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere partijen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-schotse-herdershond

Wat kost een Schotse Herdershond verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is stukken betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €9 en €38,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Daarnaast tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,9 per maand. Meteen uitvinden wat de verzekering voor jouw Schotse Herdershond concreet kost? Navigeer naar een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Check ook: verzekering Retriever afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Schotse Herdershond verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gespot met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Schotse Herdershond

Situatie Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €69
Chippen €39
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €156
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Schotse Herdershond (reu of teef? Hieronder vind je verschillende factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de premie per maand Vergeet niet, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer goed wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt gedragstherapie ook gedekt? En hoe zit het met consult?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.800 en 3.800. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, percentages zijn rond de 20% of meer. Check ook alles over een Sarplaninac verzekering.

Dierenverzekering Schotse Herdershond vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Schotse Herdershond vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Onderdelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld gewicht, geslacht, het ras, medisch verleden, postcode. Hierna vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
Met tips & weetjes
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
280.000+ klanten
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Tel: 126-4004040
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
Aanvullende opties
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Verbond van verzekeraars
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Looptijd: 1 jaar
Verantwoord verzekeren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een ingreep of medicijnen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale aanbieders kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Schotse Herdershond afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!