Sealyham Terrier verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €7,5 per maand

Jouw trouwe Sealyham Terrier staat voor een hoop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Sealyham Terrier biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld vaccinaties en/of lepto en/of DHP vaccinatie. Assuradeurs als Petplan en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.900 en €4.100. Op deze webpagina vind je bekende Sealyham Terrier verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Sealyham Terrier is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk streef je naar de beste zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Doorgaans kan je terecht bij een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €90), maar mogelijk ook thuis (vaak €120). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Sealyham Terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-sealyham-terrier

Wat kost een Sealyham Terrier verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is vele malen goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €8,25 tot €39,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Ook tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,15 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Sealyham Terrier precies kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van april 2024. Check ook: verzekering Rottweiler afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Sealyham Terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gezien die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Sealyham Terrier

Consult Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €65
Chippen €47
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €77
CT-scan €158
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Sealyham Terrier (reu of teef? We behandelen nuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden standaard betaald. Bekijk goed de polisvoorwaarden. Is Rabiës vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En in hoeverre zijn zaken gedekt als nest enting voor fokkers?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.800 – 5.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €175, en het percentage is vaak 8 tot 50%. We hebben ook info over: Schnauzer verzekering.

Dierenverzekering Sealyham Terrier vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering op maat? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Sealyham Terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere geslacht, medisch verleden, gewicht, leeftijd, postcode. Hierna ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Met tips & weetjes
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Dekking op maat
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Voor hond & kat
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
De eerlijke verzekering
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Wat je van Hema verwacht
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Ook narcose
Vele tevreden klanten

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse maatschappijen hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Doorgaans vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Reaal verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Sealyham Terrier afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!