Schnauzer verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

Jouw trouwe Schnauzer betekent onmetelijk veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Schnauzer is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan transplantaties met lichaamseigen cellen en/of elleboogbehandeling. Maatschappijen als Hema en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €2.000 tot en met € 4.300. Aan de hand van deze pagina ontdek je gangbare Schnauzer verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schnauzer is misschien wel je beste vriend. Uiteraard verlang je naar de beste zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering verzeker je het dier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €8,15 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €80), maar mogelijk ook thuis (circa €125). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je enkele keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Schnauzer zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €230. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-schnauzer

Wat kost een Schnauzer verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €18 tot €43,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,8 per maand. Binnen een paar minuten weten wat de verzekering voor jouw Schnauzer concreet kost? Kies direct een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: verzekering Rat Terrier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Schnauzer verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gezien die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Schnauzer

Situatie Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €69
Chippen €46
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €68
CT-scan €155
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Schnauzer (reu of teef? Graag noemen we nuttige dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse premie Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en medicaties worden standaard betaald. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is fotodynamische therapie vergoed of niet? En hoe gaat het met isotopenonderzoek?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.100 en 4.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Saluki verzekering.

Dierenverzekering Schnauzer vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Schnauzer vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld postcode, geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd. Hieronder bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
De enige echte specialist
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Dekking op maat
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Delta Lloyd
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Medische kosten tot €3.500
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Beste zorg bij ziekte
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Met buitenland
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale verzekeraars werken met een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: verzekering Petplan afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Schnauzer afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!