Shar pei verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €6 per maand

Jouw eigen Shar pei geeft jou ontzettend veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Shar pei biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan medische hulpmiddelen en/of radiotherapie. Assuradeurs als Ohra en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 en €4.400. Op deze webpagina bekijk je betrouwbare Shar pei verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Shar pei is jouw maatje. Uiteraard ga je voor uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €8 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (vaak €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Inzake het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Shar pei zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke viervoeter. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €290. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere assuranten is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-shar-pei

Wat kost een Shar pei verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €15,5 – €26 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €8,05 per maand. Direct uitvinden wat de verzekering voor jouw Shar pei concreet kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van april 2024. Check ook: verzekering Russki Toy afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Shar pei verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Shar pei

Behandeling Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €63
Chippen €47
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €75
CT-scan €144
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Shar pei (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en pillen worden standaard betaald. Check grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt radiotherapie wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met fysiotherapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.100 – 3.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de circa 35%. Mogelijk ook relevant: Schotse Herdershond verzekering.

Dierenverzekering Shar pei vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Shar pei vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Elementen die invloed hebben op de premie zijn zaken als leeftijd, gewicht, geslacht, postcode, medisch verleden. Onderstaand bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Ruim aanbod pakketten
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Dekking op maat
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Zelf dierenarts kiezen
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Geldt ook op vakantie
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Scherpe premie rasdieren
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Geen erfelijke ziektes
Online account

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Inshared verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Shar pei afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!