Sheltie verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

De Sheltie staat voor ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Sheltie biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Onder andere dwang- en sondevoeding of isotopenonderzoek. Maatschappijen als Aegon of verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.700 tot wel €3.500. Aan de hand van deze pagina bekijk je nationale Sheltie verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Sheltie is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend wil je uitstekende zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Vaak maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €9,1 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Sheltie zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €250. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-sheltie

Wat kost een Sheltie verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is natuurlijk veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €11,5 tot €32 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Natuurlijk tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €9,75 per maand. Nu te weten komen wat de verzekering voor de Sheltie precies kost? Kies direct een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Saarloos wolfhond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Sheltie verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? In de regel doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Sheltie

Consult Prijzen
Consult €40
Consult weekend / avond €65
Chippen €49
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €155
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Sheltie (reu of teef? We behandelen essentiële variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de premie per maand Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen worden standaard betaald. Achterhaal altijd de polisvoorwaarden. Is echo wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent consult?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.400 – 4.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige aanbieders vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 25%. Check ook alles over een Schotse terrier verzekering.

Dierenverzekering Sheltie vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Sheltie vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Elementen die invloed hebben op de premie zijn onder andere gewicht, het ras, geslacht, medisch verleden, leeftijd. Onderstaand tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
De nr. 1 dierenverzekering
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
€65 preventieve zorg
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
€2500 – €5000
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
170.000 + verzekerden
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Operaties
Verbond van verzekeraars
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een ingreep of andere hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: HEMA verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Sheltie afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!