Schotse terrier verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €8,25 per maand

Jouw eigen Schotse terrier betekent onmetelijk veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Schotse terrier biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan homeopaat behandeling of isotopenonderzoek. Maatschappijen als Reaal en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 4.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je erkende Schotse terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schotse terrier is jou heel wat waard. Logischerwijs streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Doorgaans kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €5,6 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (vaak €130). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Schotse terrier niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €345. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-schotse-terrier

Wat kost een Schotse terrier verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €13,25 – €32,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende variabelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras. Bovendien houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,3 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Schotse terrier tot op de komma kost? Klik op een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Rhodesian ridgeback afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Schotse terrier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gezien die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Schotse terrier

Behandeling Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €67
Chippen €45
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €141
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Schotse terrier (reu of teef? Hieronder vind je verschillende dingen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de premie per maand Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en pillen worden vergoed bij elk ras. Analyseer grondig de polisvoorwaarden. Wordt gedragstherapie wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als nest enting voor fokkers?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.100 en 6.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, percentages zijn rond de max. 40%. Misschien ook interessant: Schapendoes verzekering.

Dierenverzekering Schotse terrier vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Schotse terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, gewicht, medisch verleden, postcode, leeftijd. Onderstaand vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
De nr. 1 dierenverzekering
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Bewust of Comfort
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Ook aansprakelijkheid
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Ruim 175.000 klanten
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Wat je van Hema verwacht
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Lage poliskosten
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of pillen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: verzekering AEGON afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
Het merendeel van de verzekeraars bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Schotse terrier afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van de dierenverzekering!