Shiba inu verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €7,25 per maand

Jouw trouwe Shiba inu staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Shiba inu is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere CT-scan of CT-scan. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 tot en met € 3.800. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over nationale Shiba inu verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Shiba inu is jouw maatje. Vanzelfsprekend ga je voor de beste zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €10 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €100), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €145). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Shiba inu geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €275. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-shiba-inu

Wat kost een Shiba inu verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is flink voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €10,5 en €34 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras. Ook wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,25 per maand. Gelijk achterhalen wat de verzekering voor de Shiba inu exact kost? Kies een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Saluki afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Shiba inu verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gezien met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Shiba inu

Consult Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €66
Chippen €44
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €75
CT-scan €151
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Shiba inu (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse premie Let op, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en pillen betaalt de verzekeraar. Controleer goed de kleine lettertjes. Is gebit schoonmaken wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor huidallergie behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.100 – 6.100. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Bekijk ook de opties voor een Sealyham Terrier verzekering.

Dierenverzekering Shiba inu vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Shiba inu vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, postcode, gewicht, medisch verleden, het ras. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Handig dierenadvies
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Betrouwbaar Reaal
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Zelf dierenarts kiezen
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Aanvullende opties
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Eenvoudig verzekerd
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Ook narcose
Goede adviseur

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of medische hulpmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De grote assuradeurs kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Shiba inu afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!