Silky terrier verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Silky terrier betekent een hoop liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Silky terrier biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld MRI-scan of lepto en/of DHP vaccinatie. Verzekeraars als Ohra en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.200 oplopend tot €3.800. Via deze pagina tref je gangbare Silky terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Silky terrier is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je het allerbeste voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,8 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €125). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid zijn er diverse opties: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Silky terrier geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €180. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-silky-terrier

Wat kost een Silky terrier verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €16 – €33 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal aspecten bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,35 per maand. Simpel & snel ondervinden wat de verzekering voor de Silky terrier precies kost? Klik op een assuradeur, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Schipperke afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Silky terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gespot die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Silky terrier

Situatie Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €66
Chippen €49
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €79
CT-scan €159
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Silky terrier (reu of teef? We behandelen verschillende factoren die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Check goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Check nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt CT-scan ook gedekt? En wat kan ik verwachten omtrent radioactieve jodium behandelingen?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.300 t/m 4.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Bekijk ook de opties voor een Shetland sheepdog verzekering.

Dierenverzekering Silky terrier vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Op basis van deze website kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Silky terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere geslacht, postcode, gewicht, leeftijd, medisch verleden. Nu bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Interessante dierenblog
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Tot €5000 dekking
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Direct geregeld
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
50% of 100% gedekt
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Crematie
Beste zorg bij ziekte
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Met buitenland
Alle rassen welkom

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de partijen werken met een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: HEMA dierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse assuradeurs hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Silky terrier afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!