Shetland sheepdog verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Shetland sheepdog staat voor volop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Shetland sheepdog biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken en homeopaat behandeling. Assuradeurs als Inshared of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.600 oplopend tot €2.500. Via deze pagina bekijk je Nederlandse Shetland sheepdog verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Shetland sheepdog is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor het beste voor jouw hond. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw hond van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €155). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Shetland sheepdog geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €280. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere verzekeraars is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-shetland-sheepdog

Wat kost een Shetland sheepdog verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €9,5 – €32 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Ook spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,4 per maand. Simpel & snel weten wat de verzekering voor jouw Shetland sheepdog concreet kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Sabueso Espa afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Shetland sheepdog verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gespot met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Shetland sheepdog

Ingreep Kosten
Consult €42
Consult weekend / avond €66
Chippen €48
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €159
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Shetland sheepdog (reu of teef? We behandelen belangrijke factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medicaties zijn inbegrepen. Bekijk grondig de polisvoorwaarden. Wordt heupbehandeling wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor scintigrafie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.900 – 6.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Sommige verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Misschien ook interessant: Schweizer Laufhund verzekering.

Dierenverzekering Shetland sheepdog vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Via de vergelijkingstool kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Shetland sheepdog vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als gewicht, leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Samengesteld door artsen
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Tot €5000 dekking
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Delta Lloyd
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
3 pakketten
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Beste zorg bij ziekte
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Lage poliskosten
Begrijpelijk

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de aanbieders werken met een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een intensieve opname of hulpmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Ook kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: AEGON verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de verzekeraars bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Shetland sheepdog afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!