Sint Bernhard verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €6,5 per maand

De Sint Bernhard geeft jou volop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Sint Bernhard kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld tumor medicatie en kennelhoest vaccinatie. Maatschappijen als Hema en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot en met € 3.100. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je populaire Sint Bernhard verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Sint Bernhard is jouw trouwe kameraad. Vanzelf ga je voor het allerbeste voor je dog. Met een dierenverzekering garandeer je het dier van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €5,7 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €85), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Sint Bernhard zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €210. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere assuranten is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-sint-bernhard

Wat kost een Sint Bernhard verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €8 – €31 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €9,7 per maand. Binnen een paar minuten achterhalen wat de verzekering voor de Sint Bernhard exact kost? Navigeer naar een aanbieder, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Interessant: verzekering Schotse Collie afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Sint Bernhard verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gezien die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Sint Bernhard

Situatie Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €63
Chippen €40
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €155
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Sint Bernhard (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is radioactieve jodium behandelingen ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent fysiotherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.000 t/m 5.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige partijen doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, kies je een percentage dan moet je denken aan circa 35%. Check ook alles over een Shih tzu verzekering.

Dierenverzekering Sint Bernhard vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Sint Bernhard vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als leeftijd, medisch verleden, het ras, geslacht, postcode. Onderstaand lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
De enige echte specialist
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Betrouwbaar Reaal
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Voor hond & kat
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Jaarbeloning
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Doorlopende reisverzekering
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Ook narcose
Veel rassen te verzekeren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of pillen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: OHRA huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse partijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Sint Bernhard afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!