Shih tzu verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €9 per maand

Herkenbaar? Jouw Shih tzu staat voor geweldig veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Shih tzu is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld gebitsbehandeling en titeren. Aanbieders als Hema en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.400 oplopend tot €5.300. Via deze pagina ontdek je nationale Shih tzu verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Shih tzu is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering verzeker je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Vaak kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €8,2 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €125). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Shih tzu geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €270. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere verzekeraars is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-shih-tzu

Wat kost een Shih tzu verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €11 – €35 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Tevens spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,45 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Shih tzu precies kost? Selecteer een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Samojeed afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Shih tzu verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gespot met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Shih tzu

Behandeling Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €73
Chippen €44
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €144
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Shih tzu (reu of teef? We behandelen belangrijke factoren die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de maandelijkse kosten. Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Bekijk goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt radioactieve jodium behandelingen ook gedekt? En hoe gaat het met shockwave therapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.900 – 4.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Segugio italiano verzekering.

Dierenverzekering Shih tzu vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Via onze vergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Shih tzu vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, leeftijd, gewicht, medisch verleden, het ras. Onderstaand vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
4 pakketten
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Alternatieve therapieën
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
Direct geregeld
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
De eerlijke verzekering
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Scherpe premie rasdieren
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Looptijd: 1 jaar
Account via internet

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale assuradeurs geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandheelkunde
 • MRI-scan

Verzekering Shih tzu afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!