Sint Hubertushond verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Sint Hubertushond staat voor geweldig veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Sint Hubertushond biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld dwang- en sondevoeding en kennelhoest vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.100 oplopend tot €5.500. Aan de hand van deze pagina vind je populaire Sint Hubertushond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Sint Hubertushond is jou heel wat waard. Vanzelf streef je naar uitmuntende zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw viervoeter van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Meestal kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €90), echter kan dit ook lokaal (vaak €170). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Sint Hubertushond geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-sint-hubertushond

Wat kost een Sint Hubertushond verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is veel goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €11,25 tot €31 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei variabelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €9,5 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Sint Hubertushond nu echt kost? Kies direct een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: verzekering Schotse Herdershond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Sint Hubertushond verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar aangetroffen die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Sint Hubertushond

Situatie Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €74
Chippen €42
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €156
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Sint Hubertushond (reu of teef? Graag noemen we essentiële variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de premie Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk altijd wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medicijnen zijn inbegrepen. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is behandeling tegen knie-aandoeningen vergoed of niet? En welke garanties zijn er met chippen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.700 – 5.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere polissen vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, en het percentage is vaak max. 40%. We hebben ook info over: Shiloh Shepherd verzekering.

Dierenverzekering Sint Hubertushond vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Sint Hubertushond vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, het ras, postcode, medisch verleden, leeftijd. Verderop ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Dier & Zorg label
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Ook andere verzekeringen
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Medische kosten tot €3.500
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Beste zorg bij ziekte
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Identificatiechip
Hulp en advies online

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Reaal huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Sint Hubertushond afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!