Sloughi verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €8 per maand

Jouw Sloughi biedt jou geweldig veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Sloughi kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan acupuncturist behandeling en/of MRI-scan. Polissen van bijvoorbeeld Reaal en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 en €4.600. Op deze webpagina vergelijk je betrouwbare Sloughi verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Sloughi is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar het beste voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een forse nota. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €5.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €7,95 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €70), maar is ook op locatie mogelijk (circa €145). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse varianten: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Sloughi geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €260. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-sloughi

Wat kost een Sloughi verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €13,75 – €34 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal variabelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €8,35 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Sloughi precies kost? Selecteer een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en check de premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Schweizer Laufhund afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Sloughi verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gezien met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Meestal werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Sloughi

Behandeling Onkosten
Consult €44
Consult weekend / avond €66
Chippen €47
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €75
CT-scan €140
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Sloughi (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicaties zijn inbegrepen. Analyseer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is dwang- en sondevoeding ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.700 en 3.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Sommige verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Silky terrier verzekering.

Dierenverzekering Sloughi vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Op basis van de vergelijkingstool kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Sloughi vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere leeftijd, gewicht, postcode, medisch verleden, geslacht. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Samengesteld door artsen
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Betrouwbaar Reaal
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Ook aansprakelijkheid
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
50% vergoeding mogelijk
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Scherpe premie rasdieren
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Leeftijdsafhankelijk
Gebruiksvriendelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de aanbieders kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Sloughi afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!