Schweizer Laufhund verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Schweizer Laufhund staat synoniem voor onmetelijk veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Schweizer Laufhund biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere castratie en/of vaccinaties. Polissen van bijvoorbeeld Hema en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot en met € 3.800. Aan de hand van deze pagina bekijk je favoriete Schweizer Laufhund verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Schweizer Laufhund is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor het allerbeste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval financiële zaken. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €9,8 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €100), maar kan ook bij jou thuis (circa €125). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Schweizer Laufhund zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €180. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere assuranten is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-schweizer-laufhund

Wat kost een Schweizer Laufhund verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is veel goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,25 en €27 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,8 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Schweizer Laufhund precies kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van april 2024. Check ook: verzekering Riesenschnauzer afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Schweizer Laufhund verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar aangetroffen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Schweizer Laufhund

Ingreep Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €73
Chippen €44
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €142
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Schweizer Laufhund (reu of teef? Graag noemen we essentiële dingen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk altijd de voorwaarden van de polis. Is bestraling wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met titeren?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.800 en 3.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, bij een percentage ga je vaak richting de 30%. We hebben ook info over: Schipperke verzekering.

Dierenverzekering Schweizer Laufhund vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de best geteste verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Schweizer Laufhund vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere geslacht, postcode, medisch verleden, leeftijd, het ras. Onderstaand ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Interessante dierenblog
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Alternatieve therapieën
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Zelf dierenarts kiezen
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
170.000 + verzekerden
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Prima basisdekking
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
€3.500 euro per jaar
Goed beoordeeld

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: OHRA verzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende verzekeraars bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Schweizer Laufhund afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!