Soft Coated Wheaten Terriër verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €7,25 per maand

Jouw Soft Coated Wheaten Terriër betekent een hoop toewijding. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Soft Coated Wheaten Terriër kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld cocktail vaccinatie en elleboogbehandeling. Maatschappijen als Hema of andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €2.900. Op deze webpagina vind je gangbare Soft Coated Wheaten Terriër verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Soft Coated Wheaten Terriër is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard ga je voor het allerbeste voor jouw viervoeter. Via een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Doorgaans kan je terecht bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €95), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €130). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Soft Coated Wheaten Terriër geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €215. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere assuranten is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-soft-coated-wheaten-terrier

Wat kost een Soft Coated Wheaten Terriër verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €13,75 – €29,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei factoren bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Tevens houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,05 per maand. Gelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Soft Coated Wheaten Terriër concreet kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en check de premie van juli 2024. Interessant: verzekering Sheltie afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Soft Coated Wheaten Terriër verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Soft Coated Wheaten Terriër

Behandeling Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €59
Chippen €42
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €70
CT-scan €156
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Soft Coated Wheaten Terriër (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de maandelijkse kosten. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Controleer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt cocktail vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? Of hoe zit het met isotopenonderzoek?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.900 t/m 4.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 25%. Check ook alles over een Skye Terrier verzekering.

Dierenverzekering Soft Coated Wheaten Terriër vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Soft Coated Wheaten Terriër vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, medisch verleden, het ras, geslacht, leeftijd. Verderop lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
4 pakketten
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
280.000+ klanten
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Eenvoudig opzeggen
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Geldt ook op vakantie
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Dagelijks opzegbaar
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Looptijd: 1 jaar
Gebruiksvriendelijk

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medicijnen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale maatschappijen hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Soft Coated Wheaten Terriër afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!