Skye Terrier verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €9,5 per maand

Jouw Skye Terrier betekent ontzettend veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Skye Terrier biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere operatie met narcose of medische hulpmiddelen. Aanbieders als Inshared of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 en €4.600. Op deze website vind je meer info over nationale Skye Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Skye Terrier is jouw maatje. Vanzelf ga je voor het allerbeste voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €8 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Skye Terrier geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €300. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-skye-terrier

Wat kost een Skye Terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 en €39 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere elementen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,55 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Skye Terrier concreet kost? Kies een maatschappij, beantwoord de vragen, en check de premie van juli 2024. Interessant: verzekering Schotse terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Skye Terrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gespot die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Skye Terrier

Situatie Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €68
Chippen €40
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €77
CT-scan €151
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Skye Terrier (reu of teef? Graag noemen we nuttige zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicaties worden standaard betaald. Controleer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt echo wel of niet vergoed? En hoe zit het met bestraling?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.000 – 6.300. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. Check ook alles over een Siberische husky verzekering.

Dierenverzekering Skye Terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Skye Terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, het ras, geslacht, gewicht, postcode. Onderstaand achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Met tips & weetjes
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Alternatieve therapieën
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
WhatsApp service
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
50% vergoeding mogelijk
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Castratie
No-nonsense
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Looptijd: 1 jaar
Alle kruisingen welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse assuradeurs hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Petplan huisdierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer assuradeurs hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandartsdekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Skye Terrier afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!