Spinone italiano verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Spinone italiano betekent een hoop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Spinone italiano kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld bloedonderzoek of transplantaties met lichaamseigen cellen. Aanbieders als Aegon en andere partijen vergoeden tussen de €1.700 en €4.300. Op deze website vergelijk je erkende Spinone italiano verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Spinone italiano is jou heel wat waard. Vanzelf wens je uitstekende zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Meestal maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €75), echter kan dit ook lokaal (circa €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Spinone italiano zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €315. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere partijen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-spinone-italiano

Wat kost een Spinone italiano verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €10 – €28,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei variabelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,8 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Spinone italiano nu echt kost? Kies direct een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Shih tzu afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Spinone italiano verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar tegengekomen met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Spinone italiano

Consult Onkosten
Consult €41
Consult weekend / avond €64
Chippen €43
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €141
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Spinone italiano (reu of teef? Graag noemen we verschillende dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de maandelijkse kosten. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicijnen worden standaard betaald. Check goed de inhoud van het pakket. Wordt huidallergie behandeling wel afgedekt? Of hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €2.000 en 6.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Misschien ook interessant: Slovensky Cuvac verzekering.

Dierenverzekering Spinone italiano vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Spinone italiano vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Onderdelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, geslacht, postcode, leeftijd. Verderop lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Handig dierenadvies
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
280.000+ klanten
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Delta Lloyd
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Advertentie bij vermissing
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Prima basisdekking
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Met buitenland
Goede adviseur

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een ingreep of medische hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: HEMA huisdier polis.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeraars hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Spinone italiano afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!