Slovensky Cuvac verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €7,75 per maand

De Slovensky Cuvac betekent een hoop gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Slovensky Cuvac is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Onder andere KC of Pneumo vaccinatie en gebit schoonmaken. Aanbieders als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.700 tot en met € 2.900. Op deze webpagina vind je meer info over nationale Slovensky Cuvac verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Slovensky Cuvac is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €6,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €95), maar soms is thuis ook een optie (circa €140). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Slovensky Cuvac zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €345. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere polissen is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-slovensky-cuvac

Wat kost een Slovensky Cuvac verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €10,75 – €39 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel onderdelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Uiteraard kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,55 per maand. Ogenblikkelijk weten wat de verzekering voor jouw Slovensky Cuvac exact kost? Klik op een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Segugio italiano afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Slovensky Cuvac verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Slovensky Cuvac

Ingreep Tarieven
Consult €45
Consult weekend / avond €74
Chippen €40
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €142
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Slovensky Cuvac (reu of teef? Graag noemen we essentiële factoren die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en pillen worden standaard betaald. Controleer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt radiotherapie vergoed of niet? En hoe gaat het met lasertherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.500 t/m 6.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Sint Bernhard verzekering.

Dierenverzekering Slovensky Cuvac vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel hondenverzekering voor de Slovensky Cuvac vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. het ras, leeftijd, postcode, gewicht, geslacht. Nu ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Hond, kat, papegaai en konijn
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Tel: 072-5180280
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Zelf dierenarts kiezen
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Ruim 175.000 klanten
Online account

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Verbond van verzekeraars
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Korte wachttermijn
Veel keuzevrijheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Slovensky Cuvac afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!