Spinone verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Spinone biedt jou onmetelijk veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Spinone biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan scintigrafie en/of acupuncturist behandeling. Assuradeurs als Petplan en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.700 oplopend tot €3.600. Via deze pagina vergelijk je favoriete Spinone verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Spinone is jou heel wat waard. Uiteraard verlang je naar uitmuntende zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €9,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (vaak €135). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse varianten: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Spinone geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-spinone

Wat kost een Spinone verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €14 en €34 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei factoren liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Tevens spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €7,45 per maand. À la minute uitvinden wat de verzekering voor jouw Spinone nu echt kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Shiba inu afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Spinone verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Spinone

Consult Kosten
Consult €40
Consult weekend / avond €65
Chippen €41
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €153
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Spinone (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is castratie vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent dwang- en sondevoeding?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.600 en 5.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. We hebben ook info over: Slovenski Cuvac verzekering.

Dierenverzekering Spinone vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van deze website kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Spinone vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld geslacht, postcode, het ras, medisch verleden, gewicht. Hierna bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
De nr. 1 dierenverzekering
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Diervriendelijk
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Zelf dierenarts kiezen
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
50% vergoeding mogelijk
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Operaties
Beste zorg bij ziekte
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Lage poliskosten
Maximale zekerheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde maatschappijen hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Inshared huisdier polis.

Aanvullende verzekering
De nationale maatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Spinone afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!