Stabyhound verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €9 per maand

Jouw Stabyhound staat voor een hoop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Stabyhound is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld Rabiës vaccinatie en/of scintigrafie. Verzekeraars als Inshared of lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.100 tot wel €3.600. Op deze webpagina vind je bekende Stabyhound verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Stabyhound is jouw maatje. Vanzelf wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Via een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €8,05 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (circa €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Stabyhound zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere aanbieders is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-stabyhound

Wat kost een Stabyhound verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 en €27,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Tevens spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €6,8 per maand. Nu ondervinden wat de verzekering voor de Stabyhound exact kost? Kies direct een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Siberische husky afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Stabyhound verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket aangetroffen met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Stabyhound

Behandeling Prijzen
Consult €38
Consult weekend / avond €73
Chippen €47
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €68
CT-scan €151
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Stabyhound (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond bepalen de de maandelijkse premie Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. De basis is premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en medicaties zitten in het basispakket. Controleer grondig de kleine lettertjes. Wordt shockwave therapie vergoed of niet? En hoe zit het met lasertherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.700 en 6.100. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. We hebben ook info over: Soft Coated Wheaten Terriër verzekering.

Dierenverzekering Stabyhound vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van deze website kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Stabyhound vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, postcode, gewicht, het ras, leeftijd. Hieronder ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Diergeneeskunde Utrecht
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Alternatieve therapieën
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Tel: 126-4004040
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
50% of 100% gedekt
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Castratie
Wat je van Hema verwacht
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Ook narcose
Goed beoordeeld

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de aanbieders hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: OHRA huisdier dekking.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Stabyhound afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!