Staffordshire bull terrier verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Staffordshire bull terrier staat synoniem voor geweldig veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Staffordshire bull terrier biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld radiotherapie en/of nest enting voor fokkers. Aanbieders als Hema of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 tot wel €2.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je gangbare Staffordshire bull terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Staffordshire bull terrier is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wil je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,3 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €85), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Staffordshire bull terrier niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €300. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-staffordshire-bull-terrier

Wat kost een Staffordshire bull terrier verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €16,5 en €31 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Uiteraard spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,45 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Staffordshire bull terrier exact kost? Navigeer naar een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Silky terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Staffordshire bull terrier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Staffordshire bull terrier

Situatie Onkosten
Consult €35
Consult weekend / avond €68
Chippen €40
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €158
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Staffordshire bull terrier (reu of teef? We behandelen verschillende dingen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt Rabiës vaccinatie ook inbegrepen? En hoe gaat het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.400 en 6.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Spaanse waterhond verzekering.

Dierenverzekering Staffordshire bull terrier vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Staffordshire bull terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Aspecten die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, geslacht, gewicht, postcode, het ras. Hierna lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Handig dierenadvies
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Alternatieve therapieën
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Zelf dierenarts kiezen
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
3 pakketten
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Thuiswinkel waarborg
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Keurmerk
Vrije dierenarts keuze

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Veel van de aanbieders geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Staffordshire bull terrier afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!