Spaanse waterhond verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €9,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Spaanse waterhond staat voor een hoop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Spaanse waterhond biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan fysiotherapie en fotodynamische therapie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.100 tot wel €5.300. Op deze webpagina tref je favoriete Spaanse waterhond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Spaanse waterhond is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend verlang je naar optimale zorg voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kan je terecht bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €6,7 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Wat betreft afscheid zijn er verschillende keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Spaanse waterhond niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €235. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere partijen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-spaanse-waterhond

Wat kost een Spaanse waterhond verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend goedkoper dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16,75 en €45 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,9 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Spaanse waterhond exact kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Shetland sheepdog afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Spaanse waterhond verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis gezien die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Spaanse waterhond

Situatie Prijzen
Consult €43
Consult weekend / avond €66
Chippen €44
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €149
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Spaanse waterhond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Controleer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is bloedtransfusies ook gedekt? Of hoe zit het met bloeddrukmeting?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.000 en 4.100. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de 10% of meer. We hebben ook info over: Sloughi verzekering.

Dierenverzekering Spaanse waterhond vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Spaanse waterhond vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, leeftijd, geslacht, het ras, gewicht. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Samengesteld door artsen
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Ook heupen en ellebogen
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Zelf dierenarts kiezen
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Geldt ook op vakantie
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Beste zorg bij ziekte
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
€3.500 euro per jaar
Gemoedsrust

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse aanbieders hanteert een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Petplan huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De grote verzekeraars geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Spaanse waterhond afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!