Tatra verzekeren? Een verzekering voor honden al vanaf €9,75 per maand

De Tatra geeft jou ontzettend veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Tatra is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan medische hulpmiddelen of radiotherapie. Aanbieders als Petplan en andere partijen vergoeden tussen de €2.000 tot wel €4.500. Op deze website vergelijk je gangbare Tatra verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Tatra is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €7,1 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €85), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat heb je enkele keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Tatra zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-tatra

Wat kost een Tatra verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €16,25 en €36 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Tevens wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,65 per maand. Gelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Tatra tot op de komma kost? Navigeer naar een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Sint Bernhard afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Tatra verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gevonden met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Tatra

Behandeling Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €154
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Tatra (reu of teef? Graag noemen we belangrijke onderdelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicijnen zitten in het basispakket. Achterhaal zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt bloedtransfusies ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met titeren?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.700 en 2.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Check ook alles over een Spinone italiano verzekering.

Dierenverzekering Tatra vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Tatra vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, leeftijd, postcode, geslacht, het ras. Nu lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
De enige echte specialist
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Dier & Zorg label
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Voor hond & kat
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
50% vergoeding mogelijk
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Beste zorg bij ziekte
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Geen erfelijke ziektes
Veel keuzevrijheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of pillen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Inshared huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de aanbieders kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Tatra afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!