Teckel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Teckel staat synoniem voor ontzettend veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Teckel kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Onder andere behandeling tegen knie-aandoeningen of scintigrafie. Maatschappijen als Ohra en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.100 en €4.800. Via deze pagina tref je populaire Teckel verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Teckel is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Via een dierenverzekering verzeker jij het dier van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Steeds vaker kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €6,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €80), echter kan dit ook lokaal (vaak €145). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid heb je ’n aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Teckel zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-teckel

Wat kost een Teckel verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12,75 – €27 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal factoren bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras. Ook houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,55 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Teckel tot op de komma kost? Selecteer een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Sint Hubertushond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Teckel verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Teckel

Ingreep Kosten
Consult €41
Consult weekend / avond €64
Chippen €42
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €152
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Teckel (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige zaken die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk altijd wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en pillen worden vergoed bij elk ras. Bekijk nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt medische hulpmiddelen wel of niet vergoed? En hoe zit het met dwang- en sondevoeding?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.100 – 4.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere polissen vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Springer spaniel verzekering.

Dierenverzekering Teckel vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Teckel vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Factoren die invloed hebben op de premie zijn factoren als medisch verleden, postcode, leeftijd, het ras, geslacht. Verderop ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
4 pakketten
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Dekking op maat
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Ook aansprakelijkheid
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Health check
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Prima basisdekking
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Leeftijdsafhankelijk
Declaren via internet

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Ook kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: HEMA huisdier dekking.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Teckel afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor een dierenverzekering!