Springer spaniel verzekeren? Een verzekering voor uw hond vanaf €9,75 per maand

Jouw Springer spaniel staat voor onmetelijk veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Springer spaniel is een oplossing. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan medische hulpmiddelen en lepto en/of DHP vaccinatie. Assuradeurs als Inshared of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 tot wel €3.800. Op deze webpagina bekijk je nationale Springer spaniel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Springer spaniel is jouw maatje. Natuurlijk streef je naar uitmuntende zorg voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Bij veel aanbieders kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €9,1 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €100), maar soms is thuis ook een optie (circa €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Springer spaniel zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke viervoeter. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €345. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-springer-spaniel

Wat kost een Springer spaniel verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €8,75 – €26 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Uiteraard wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,25 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Springer spaniel tot op de komma kost? Kies een aanbieder, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Shiloh Shepherd afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Springer spaniel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Springer spaniel

Ingreep Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €60
Chippen €46
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €142
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Springer spaniel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en medicaties zijn inbegrepen. Controleer grondig de voorwaarden van de polis. Is fysiotherapie ook inbegrepen? En hoe gaat het met bloedonderzoek?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €2.000 en 5.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. We hebben ook info over: Slovensky Hrubosrsty Stavac verzekering.

Dierenverzekering Springer spaniel vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering op maat? Via onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Springer spaniel vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere leeftijd, postcode, geslacht, medisch verleden, gewicht. Verderop lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
De enige echte specialist
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
€65 preventieve zorg
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
Eenvoudig opzeggen
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Jaarbeloning
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Doorlopende reisverzekering
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Bij ziekte en ongeval
Vrije dierenarts keuze

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse maatschappijen werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: AEGON huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Springer spaniel afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!