Tibetaanse mastiff verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Tibetaanse mastiff biedt jou een hoop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Tibetaanse mastiff is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld transponder plaatsen en/of echo. Assuradeurs als Aegon of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.900 oplopend tot €3.100. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je nationale Tibetaanse mastiff verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Tibetaanse mastiff is jou heel wat waard. Vanzelf verlang je naar het allerbeste voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €9,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (circa €150). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Tibetaanse mastiff zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €295. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere assuranten is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-tibetaanse-mastiff

Wat kost een Tibetaanse mastiff verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €10,75 en €42,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Tevens houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,6 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Tibetaanse mastiff exact kost? Klik op een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Slovenski Cuvac afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Tibetaanse mastiff verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gespot die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Tibetaanse mastiff

Ingreep Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €68
Chippen €40
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €74
CT-scan €148
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Tibetaanse mastiff (reu of teef? Hieronder vind je essentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Wordt transplantaties met lichaamseigen cellen vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor castratie?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.900 – 5.700. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, en het percentage is vaak 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Sussex Spaniel verzekering.

Dierenverzekering Tibetaanse mastiff vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Tibetaanse mastiff vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Elementen die de premie bepalen zijn zaken als het ras, leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode. Nu bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Diergeneeskunde Utrecht
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Bewust of Comfort
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Zelf dierenarts kiezen
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Jaarbeloning
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Thuiswinkel waarborg
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Identificatiechip
Maximale zekerheid

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale partijen werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Reaal huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de aanbieders hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Tibetaanse mastiff afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!