Sussex Spaniel verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €9,25 per maand

De Sussex Spaniel staat synoniem voor een hoop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Sussex Spaniel kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan sterilisatie of shockwave therapie. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.200 tot en met € 4.200. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over gangbare Sussex Spaniel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Sussex Spaniel is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend ga je voor de beste zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €95), maar is ook op locatie mogelijk (circa €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Sussex Spaniel zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €310. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere partijen is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-sussex-spaniel

Wat kost een Sussex Spaniel verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is stukken goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €8,5 en €37 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,3 per maand. À la minute ontdekken wat de verzekering voor jouw Sussex Spaniel exact kost? Kies een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Silky Windhound afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Sussex Spaniel verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gevonden die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Sussex Spaniel

Consult Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €60
Chippen €48
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €151
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Sussex Spaniel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende factoren die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Analyseer nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicaties worden vergoed bij elk ras. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt ontvlooien vergoed of niet? En welke garanties zijn er met homeopaat behandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.500 – 5.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de 20%. Check ook alles over een Spinone verzekering.

Dierenverzekering Sussex Spaniel vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Sussex Spaniel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Elementen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, medisch verleden, gewicht, het ras, postcode. Hieronder achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
De nr. 1 dierenverzekering
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Betrouwbaar Reaal
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Eenvoudig opzeggen
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Geldt ook op vakantie
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Eenvoudig verzekerd
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Korte wachttermijn
Gemoedsrust

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Petplan huisdier dekking.

Aanvullende verzekering
De nationale assuradeurs kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Sussex Spaniel afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!