Tibetaanse terrier verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €6,75 per maand

Jouw Tibetaanse terrier staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Tibetaanse terrier is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld bloeddrukmeting of castratie. Maatschappijen als Aegon en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.600 oplopend tot €3.800. Op deze website bekijk je Nederlandse Tibetaanse terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Tibetaanse terrier is jouw maatje. Vanzelf verlang je naar optimale zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €9,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Hier is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €70), echter kan dit ook lokaal (circa €160). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Tibetaanse terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-tibetaanse-terrier

Wat kost een Tibetaanse terrier verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is flink goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €11,75 en €31 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal variabelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Ook wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,75 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Tibetaanse terrier exact kost? Navigeer naar een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Slovensky Hrubosrsty Stavac afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Tibetaanse terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar aangetroffen met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Tibetaanse terrier

Consult Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €71
Chippen €42
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €74
CT-scan €151
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €72,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Tibetaanse terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de premie Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en medicijnen betaalt de verzekeraar. Analyseer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Is gebit schoonmaken vergoed of niet? En welke garanties zijn er met Europese medische zorg?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.600 t/m 5.100. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, en het percentage is vaak 30%. Misschien ook interessant: Teckel verzekering.

Dierenverzekering Tibetaanse terrier vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Tibetaanse terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Aspecten die de premie bepalen zijn onder andere het ras, leeftijd, geslacht, gewicht, postcode. Verderop bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Dekking op maat
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Direct geregeld
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
170.000 + verzekerden
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Crematie
Dagelijks opzegbaar
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Lage poliskosten
Online afsluiten

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Inshared huisdierpakket.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de organisaties geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • MRI-scan

Verzekering Tibetaanse terrier afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!