Tjechoslowaakse Wolfshond verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €8,25 per maand

De Tjechoslowaakse Wolfshond staat voor geweldig veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Tjechoslowaakse Wolfshond biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken of dwang- en sondevoeding. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot wel €2.500. Via deze pagina vind je meer info over favoriete Tjechoslowaakse Wolfshond verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Tjechoslowaakse Wolfshond is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wens je het beste voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €9,05 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €70), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Tjechoslowaakse Wolfshond geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €270. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere assuranten is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-tjechoslowaakse-wolfshond

Wat kost een Tjechoslowaakse Wolfshond verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €16,25 tot €43,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Tevens houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,35 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Tjechoslowaakse Wolfshond precies kost? Kies een van de partijen, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Soft Coated Wheaten Terriër afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Tjechoslowaakse Wolfshond verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Tjechoslowaakse Wolfshond

Situatie Onkosten
Consult €38
Consult weekend / avond €72
Chippen €47
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €70
CT-scan €150
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Tjechoslowaakse Wolfshond (reu of teef? Hieronder vind je nuttige dingen die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie Vergeet niet, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt bloedonderzoek wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met vaccinaties?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.500 t/m 5.700. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Tervuerense herder verzekering.

Dierenverzekering Tjechoslowaakse Wolfshond vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering op maat? Op basis van onze vergelijker kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Tjechoslowaakse Wolfshond vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode, geslacht. Hierna bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Interessante dierenblog
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
€65 preventieve zorg
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
€2500 – €5000
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
We all benefit
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Thuiswinkel waarborg
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Leeftijdsafhankelijk
Online afsluiten

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA huisdierpakket.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Tjechoslowaakse Wolfshond afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!