Tervuerense herder verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €6,5 per maand

Jouw Tervuerense herder staat synoniem voor een hoop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Tervuerense herder biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Onder andere castratie of bloeddrukmeting. Maatschappijen als Aegon en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.600 en €2.800. Via deze pagina tref je favoriete Tervuerense herder verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Tervuerense herder is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je het beste voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €9,85 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (zo’n €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Tervuerense herder zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €340. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere partijen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-tervuerense-herder

Wat kost een Tervuerense herder verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €12 – €38 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei factoren bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Evenzeer wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,55 per maand. Ogenblikkelijk weten wat de verzekering voor jouw Tervuerense herder nu echt kost? Klik op een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Skye Terrier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Tervuerense herder verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gespot met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Tervuerense herder

Situatie Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €59
Chippen €39
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €159
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Tervuerense herder (reu of teef? We behandelen essentiële factoren die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de premie Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is transplantaties met lichaamseigen cellen ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent ontvlooien?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.600 – 3.400. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 25%. Bekijk ook de opties voor een Stabyhound verzekering.

Dierenverzekering Tervuerense herder vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Tervuerense herder vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als postcode, gewicht, het ras, leeftijd, geslacht. Hierna ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Interessante dierenblog
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Dier & Zorg label
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
WhatsApp service
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
50% vergoeding mogelijk
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Castratie
Verbond van verzekeraars
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Leeftijdsafhankelijk
Online declareren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: AEGON huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale maatschappijen kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Tervuerense herder afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!