Tosa inu verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Tosa inu staat voor volop liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: ook jouw hond kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Tosa inu kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan huidallergie behandeling en/of gebitsbehandeling. Aanbieders als Hema en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.000 en €5.100. Op deze website tref je Nederlandse Tosa inu verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Tosa inu is jou heel wat waard. Uiteraard wil je het beste voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €5,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €120). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Tosa inu zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-tosa-inu

Wat kost een Tosa inu verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €8,25 – €41 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal aspecten hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Ook kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €6,5 per maand. Eenvoudig uitvinden wat de verzekering voor jouw Tosa inu precies kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Check ook: verzekering Spinone italiano afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Tosa inu verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gevonden die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Tosa inu

Behandeling Vergoeding
Consult €42
Consult weekend / avond €62
Chippen €49
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €147
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Tosa inu (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicaties worden vergoed bij elk ras. Check grondig de kleine lettertjes. Wordt dwang- en sondevoeding ook gedekt? En welke garanties zijn er met bloedonderzoek?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.800 en 5.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €50, en het percentage is vaak 25%. Mogelijk ook relevant: Tibetaanse spaniel verzekering.

Dierenverzekering Tosa inu vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Tosa inu vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als het ras, leeftijd, gewicht, postcode, geslacht. Nu vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
De enige echte specialist
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Bewust of Comfort
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Delta Lloyd
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
170.000 + verzekerden
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Eenvoudig verzekerd
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Leeftijdsafhankelijk
Uitstekend beoordeeld

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Reaal contract.

Aanvullende dierenverzekering
De nationale maatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Tosa inu afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie van de dierenverzekering!