Tibetaanse spaniel verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €9 per maand

De Tibetaanse spaniel biedt jou onmetelijk veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Tibetaanse spaniel is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld scintigrafie of bloedtransfusies. Polissen van bijvoorbeeld Aegon of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.700 tot en met € 3.200. Aan de hand van deze pagina vergelijk je bekende Tibetaanse spaniel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Tibetaanse spaniel is jou heel wat waard. Vanzelf wens je de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €8,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €80), maar mogelijk ook thuis (plus minus €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Omtrent het afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Tibetaanse spaniel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-tibetaanse-spaniel

Wat kost een Tibetaanse spaniel verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €10 tot €38,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras. Natuurlijk tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,05 per maand. Vandaag nog te weten komen wat de verzekering voor de Tibetaanse spaniel exact kost? Kies direct een van de partijen, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Slovensky Cuvac afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Tibetaanse spaniel verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Tibetaanse spaniel

Behandeling Vergoeding
Consult €44
Consult weekend / avond €62
Chippen €41
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €154
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Tibetaanse spaniel (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Is lasertherapie vergoed of niet? En hoe zit het met transponder plaatsen?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 4.700. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, percentages zijn rond de 10% of meer. Check ook alles over een Tatra verzekering.

Dierenverzekering Tibetaanse spaniel vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Tibetaanse spaniel vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld gewicht, geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd. Nu vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
De enige echte specialist
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Ook heupen en ellebogen
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Voor hond & kat
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Jaarbeloning
Online account

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Scherpe premie rasdieren
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Lage poliskosten
Account via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale partijen werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Petplan huisdierpakket.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de aanbieders geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Tibetaanse spaniel afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!