Tosa verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Tosa geeft jou ontzettend veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Tosa kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Onder andere castratie en dwang- en sondevoeding. Verzekeraars als Ohra of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.900 tot en met € 2.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je erkende Tosa verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Tosa is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je uitmuntende zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €7,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €80), echter kan dit ook lokaal (plus minus €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Tosa niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €255. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere aanbieders is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-tosa

Wat kost een Tosa verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,5 en €37,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Ook spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €9,75 per maand. Snel weten wat de verzekering voor jouw Tosa nu echt kost? Klik op een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Spinone afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Tosa verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gevonden met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Tosa

Behandeling Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €70
Chippen €44
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €150
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Tosa (reu of teef? Graag noemen we een aantal factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de premie Echter, de ene polis is de ander niet. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check grondig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Controleer grondig de kleine lettertjes. Wordt isotopenonderzoek wel afgedekt? Of hoe zit het met radioactieve jodium behandelingen?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.900 en 3.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Tibetaanse mastiff verzekering.

Dierenverzekering Tosa vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Tosa vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als het ras, postcode, geslacht, leeftijd, medisch verleden. Verderop bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Diervriendelijk
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
WhatsApp service
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Health check
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
No-nonsense
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Keurmerk
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Handig: steeds vaker kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: OHRA contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Tosa afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!