Turkse herder verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Turkse herder geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Turkse herder is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld chippen of bestraling. Maatschappijen als Aegon of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.700 tot wel €3.100. Via deze pagina bekijk je gangbare Turkse herder verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Turkse herder is misschien wel je beste vriend. Vanzelf verlang je naar het allerbeste voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij het diertje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. Meestal kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €8,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (vaak €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Turkse herder zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €215. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere assuranten is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-turkse-herder

Wat kost een Turkse herder verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €11,75 – €32,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel elementen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,9 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Turkse herder nu echt kost? Navigeer naar een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Interessant: verzekering Staffordshire bull terrier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Turkse herder verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis aangetroffen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Turkse herder

Ingreep Tarieven
Consult €40
Consult weekend / avond €67
Chippen €45
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €156
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Turkse herder (reu of teef? Graag noemen we belangrijke zaken die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer goed de kleine lettertjes. Is huidallergie behandeling wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor sterilisatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.200 – 3.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. We hebben ook info over: Tornjak verzekering.

Dierenverzekering Turkse herder vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Turkse herder vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode, het ras. Onderstaand achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Samengesteld door artsen
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
€65 preventieve zorg
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
WhatsApp service
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
170.000 + verzekerden
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Castratie
Binnen 5 minuten geregeld
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
€3.500 euro per jaar
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA contract.

Aanvullende verzekering
De erkende organisaties hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Turkse herder afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!