Tornjak verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7 per maand

Herkenbaar? Jouw Tornjak betekent een hoop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Tornjak kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan lasertherapie of nest enting voor fokkers. Aanbieders als Petplan en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.600 oplopend tot €4.700. Via deze pagina bekijk je betrouwbare Tornjak verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Tornjak is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend ga je voor de best mogelijke zorg voor je dog. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kies je zelf een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €95), maar soms is thuis ook een optie (circa €175). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Tornjak geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €190. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere aanbieders is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-tornjak

Wat kost een Tornjak verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is stukken goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €18 en €32 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Uiteraard houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,3 per maand. Ogenblikkelijk weten wat de verzekering voor jouw Tornjak tot op de komma kost? Kies direct een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Spaanse waterhond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Tornjak verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Tornjak

Situatie Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €69
Chippen €47
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €149
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Tornjak (reu of teef? We behandelen essentiële zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is CT-scan wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met kennelhoest vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 t/m 4.800. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Sommige verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. Misschien ook interessant: Thai Ridgeback verzekering.

Dierenverzekering Tornjak vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Tornjak vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als gewicht, leeftijd, het ras, medisch verleden, postcode. Verderop vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Samengesteld door artsen
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Ook heupen en ellebogen
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
WhatsApp service
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
De eerlijke verzekering
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Thuiswinkel waarborg
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Identificatiechip
Declaren via internet

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de partijen hanteert een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of pillen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: AEGON huisdierpakket.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeraars geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Tornjak afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!