Vastgotaspets verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €9,5 per maand

Jouw eigen Vastgotaspets biedt jou volop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Vastgotaspets kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan echo of MRI-scan. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 4.400. Op deze website vergelijk je favoriete Vastgotaspets verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Vastgotaspets is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wil je uitmuntende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €8,8 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat heb je enkele mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Vastgotaspets geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere assuranten is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-vastgotaspets

Wat kost een Vastgotaspets verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13 – €35 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Natuurlijk spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €5,8 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Vastgotaspets nu echt kost? Klik op een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Tatra afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Vastgotaspets verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Vastgotaspets

Consult Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €73
Chippen €48
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €74
CT-scan €150
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Vastgotaspets (reu of teef? Hieronder vind je essentiële factoren die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Controleer goed de voorwaarden van de polis. Is CT-scan ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Europese medische zorg?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.900 – 3.700. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een Tosa inu verzekering.

Dierenverzekering Vastgotaspets vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Vastgotaspets vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als geslacht, leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Dekking op maat
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Zelf dierenarts kiezen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Medische kosten tot €3.500
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Wat je van Hema verwacht
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Leeftijdsafhankelijk
Declaren via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, specifieke operaties of pillen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Vastgotaspets afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!