Vizsla verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €8,5 per maand

Jouw Vizsla biedt jou geweldig veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Vizsla biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan scintigrafie of gebit schoonmaken. Maatschappijen als Ohra en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.100 en €4.300. Op deze website vind je Nederlandse Vizsla verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Vizsla is jouw maatje. Logischerwijs wil je het allerbeste voor jouw viervoeter. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,2 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Hier is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €95), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €170). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Vizsla zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €325. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere partijen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-vizsla

Wat kost een Vizsla verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €15,75 – €30 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei aspecten zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €8,2 per maand. Moeiteloos weten wat de verzekering voor jouw Vizsla tot op de komma kost? Selecteer een aanbieder, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Teckel afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Vizsla verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Vizsla

Situatie Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €72
Chippen €43
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €72
CT-scan €140
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Vizsla (reu of teef? We behandelen nuttige factoren die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer altijd de kleine lettertjes. Is transponder plaatsen ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.000 en 6.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, kies je een percentage dan moet je denken aan 35%. Bekijk ook de opties voor een Toypoedel verzekering.

Dierenverzekering Vizsla vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Vizsla vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als het ras, geslacht, gewicht, medisch verleden, postcode. Onderstaand vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Hond, kat, papegaai en konijn
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Dekking op maat
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Eenvoudig opzeggen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
50% of 100% gedekt
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
No-nonsense
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
€3.500 euro per jaar
Gebruiksvriendelijk

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Soms kies je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Reaal dier & zorg verzekering voor dieren.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Vizsla afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!