Vlinderhondje verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €8,25 per maand

Jouw Vlinderhondje staat voor ontzettend veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Vlinderhondje kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan transplantaties met lichaamseigen cellen en/of heupbehandeling. Maatschappijen als Inshared of nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.400 oplopend tot €5.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je Nederlandse Vlinderhondje verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Vlinderhondje is misschien wel je beste vriend. Vanzelf ga je voor het beste voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval hoge rekeningen. Steeds vaker kan je terecht bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €8,65 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €80), echter kan dit ook lokaal (circa €165). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Vlinderhondje niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €260. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-vlinderhondje

Wat kost een Vlinderhondje verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €14,75 – €33 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Natuurlijk kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,7 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Vlinderhondje exact kost? Navigeer naar een aanbieder, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Thai Ridgeback afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Vlinderhondje verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gespot die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Vlinderhondje

Situatie Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €149
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Vlinderhondje (reu of teef? We behandelen verschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en medicaties zitten in het basispakket. Analyseer altijd de kleine lettertjes. Is elleboogbehandeling ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Rabiës vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.200 t/m 4.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Check ook alles over een Turkse herder verzekering.

Dierenverzekering Vlinderhondje vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Vlinderhondje vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Elementen die de premie bepalen zijn factoren als leeftijd, postcode, geslacht, gewicht, medisch verleden. Hieronder lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Samengesteld door artsen
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Diervriendelijk
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
€2500 – €5000
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Advertentie bij vermissing
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Chemo
Beste zorg bij ziekte
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Ook narcose
Account via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De grote verzekeraars bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Vlinderhondje afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!