Weimaraner verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €7,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Weimaraner geeft jou een hoop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Weimaraner biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Onder andere KC of Pneumo vaccinatie of elleboogbehandeling. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 oplopend tot €3.800. Via deze pagina bekijk je erkende Weimaraner verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Weimaraner is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wil je de best mogelijke zorg voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Vaak kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €7,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? Dan is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €85), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €120). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Weimaraner niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €255. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-weimaraner

Wat kost een Weimaraner verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17 en €43,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei elementen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Daarnaast tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,65 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Weimaraner tot op de komma kost? Klik op een maatschappij, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Check ook: verzekering Tibetaanse mastiff afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Weimaraner verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Weimaraner

Behandeling Tarieven
Consult €40
Consult weekend / avond €64
Chippen €41
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €73
CT-scan €149
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Weimaraner (reu of teef? Hieronder vind je nuttige zaken die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Maar, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en medicaties betaalt de verzekeraar. Controleer goed de inhoud van het pakket. Is consult vergoed of niet? Of hoe zit het met echo?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.400 – 3.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Vallhund verzekering.

Dierenverzekering Weimaraner vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Weimaraner vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Aspecten die de premie bepalen zijn factoren als gewicht, medisch verleden, leeftijd, het ras, geslacht. Hieronder achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
4 pakketten
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Betrouwbaar Reaal
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Basis, Plus en Top
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
50% of 100% gedekt
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Crematie
Beste zorg bij ziekte
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Bij ziekte en ongeval
Geen kleine lettertjes

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde partijen gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende dierenverzekering
De nationale verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Weimaraner afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!