Vallhund verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Vallhund biedt jou geweldig veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Vallhund is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan fotodynamische therapie en/of lasertherapie. Assuradeurs als Hema en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.300 tot en met € 2.900. Op deze webpagina vind je meer info over nationale Vallhund verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Vallhund is jouw maatje. Vanzelf ga je voor het beste voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kies je zelf een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €85), maar soms is thuis ook een optie (circa €175). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je enkele varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Vallhund geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €230. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-vallhund

Wat kost een Vallhund verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €12,75 – €37,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere factoren liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Tevens wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,35 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Vallhund precies kost? Kies direct een maatschappij, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Sussex Spaniel afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Vallhund verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gezien die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Vallhund

Ingreep Tarieven
Consult €45
Consult weekend / avond €61
Chippen €40
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €73
CT-scan €150
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Vallhund (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke dingen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse premie Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer nauwkeurig de polisvoorwaarden. Is shockwave therapie wel vergoed voor mijn hond? En in hoeverre zijn zaken gedekt als bloedonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.700 – 5.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, en het percentage is vaak 20% of meer. We hebben ook info over: Tosa verzekering.

Dierenverzekering Vallhund vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan je razendsnel hondenverzekering voor de Vallhund vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als postcode, het ras, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Hieronder tref je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
4 pakketten
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
€65 preventieve zorg
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Eenvoudig opzeggen
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
We all benefit
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Verbond van verzekeraars
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Ook narcose
Declaren via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een intensieve opname of pillen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: AEGON contract.

Aanvullende hondenverzekering
Veel van de partijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Vallhund afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!