Welsh corgi cardigan verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €8,75 per maand

Jouw Welsh corgi cardigan staat voor ontzettend veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Welsh corgi cardigan is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld radioactieve jodium behandelingen en isotopenonderzoek. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.100 tot wel €5.200. Op deze webpagina vergelijk je alle Welsh corgi cardigan verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Welsh corgi cardigan is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wil je de beste zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Doorgaans maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6,3 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €115). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Welsh corgi cardigan geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €305. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere verzekeraars is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-welsh-corgi-cardigan

Wat kost een Welsh corgi cardigan verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is stukken goedkoper dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €12,75 – €43,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Ook kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,3 per maand. Ogenblikkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Welsh corgi cardigan tot op de komma kost? Selecteer een van de partijen, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Tjechoslowaakse Wolfshond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Welsh corgi cardigan verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gezien met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Welsh corgi cardigan

Consult Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €72
Chippen €48
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €77
CT-scan €154
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Welsh corgi cardigan (reu of teef? Graag noemen we verschillende factoren die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en pillen zitten in het basispakket. Check nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is medische hulpmiddelen wel afgedekt? En hoe zit het met heupbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 – 4.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 35%. Bekijk ook de opties voor een Vizsla Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Welsh corgi cardigan vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Welsh corgi cardigan vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Factoren die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, leeftijd, geslacht, medisch verleden, gewicht. Hieronder bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
De nr. 1 dierenverzekering
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Bewust of Comfort
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Tel: 126-4004040
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Medische kosten tot €3.500
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Doorlopende reisverzekering
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Leeftijdsafhankelijk
Account via internet

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse maatschappijen werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of pillen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Reaal verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Welsh corgi cardigan afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!